Trei răniţi, între care doi încarceraţi pe Frunzişului. Primul ajutor, oferit de un pompier în timpul liber FOTO

Trei răniţi, între care doi încarceraţi pe Frunzişului. Primul ajutor, oferit de un pompier în timpul liber FOTO
Trei persoane au fost grav rănite în urma unui accident de circulaţie, petrecut miercuri după masă, pe strada Frunzişului, arteră ce face legătura între cartierele Zorilor şi Mănăştur. Primul ajutor a fost oferit de un pompier aflat în timpul liber. Se afla cu familia sa în maşină, la distanţă mică de accident.

"Plutonierul adjutant Horea Crișan se deplasa cu mașina alături de familia sa, când a fost surprins să observe producerea unui accident între două mașini la o distanță mică în fața lor. Ca urmare a accidentului, trei persoane au fost rănite, încarcerînd două, dintre care una a ajuns în stare foarte gravă. 

Pompierul, cu o vastă experiență pe ambulanțele SMURD și coordonarea misiunilor de intervenție, a oprit mașina pe marginea carosabilului și a sărit în ajutorul persoanelor rănite. A anunțat situația la 112, oferind detalii exacte pentru forțele alarmate, astfel încât să se poată desfășura intervenția operativă, pentru accidentul de pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca. A evaluat persoanele rănite și a asigurat condițiile pentru a rezista până la sosirea echipajelor specializate

Subofițerul a sprijinit acordarea primului ajutor medical pentru cea de a treia victimă, chiar și după ce echipajele de pompieri, SMURD și ambulanță au început manevrele de descarcerare și acordare a asistenței medicale pentru victimele încarcerate. Astfel a sprijinit paramedicul pentru fixarea în atelă a fracturii piciorului victimei și pentru montarea branulei în vederea administrării unei perfuzii. Pompierul nu a plecat de lângă victime până când acestea nu au fost stabilizate și preluate în vederea transportului la spital", transmite ISU Cluj. 

Comenteaza