Trei ucraineni au fost prinși după au traversat ilegal granița în România

Trei ucraineni au fost prinși după au traversat ilegal granița în România
| Foto: ZIUA DE CLUJ/Fotografie ilustrativă

Trei cetăţeni ucraineni care intraseră ilegal în România au fost depistaţi, sâmbătă, în zona Vaserului, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

„Azi, în jurul orei 11.15, în raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, lucrătorii noştri au depistat trei bărbaţi, cetăţeni ucraineni, care au trecut ilegal din Ucraina în România, în zona Vaserului. (...) Cei trei cetăţeni ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român şi urmează să se desfăşoare procedurile specifice în astfel de situaţii", se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

S-au rătăcit și trei grăniceri ucraineni

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de frontieră români au identificat în apropierea frontierei de stat, în timpul cercetărilor la faţa locului, un echipaj al autorităţilor ucrainene format din trei grăniceri. Aceştia s-ar fi rătăcit pe partea românească, din cauza vremii nefavorabile.

„Echipajul ucrainean, conform prevederilor legale şi acordului bilateral între cele două state, s-a întors pe partea ucraineană", se mai menţionează în comunicat.

Comenteaza