Trei zile de doliu naţional, după decesul Regelui Mihai/ Principesa Margareta: Voi continua să servesc poporul român VIDEO

Trei zile de doliu naţional, după decesul Regelui Mihai/ Principesa Margareta: Voi continua să servesc poporul român VIDEO
Guvernul a decretat, marţi, trei zile de doliu naţional pentru Regele Mihai, care a murit marţi 5 decembrie, la ora 13.00, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia), la vârsta de 96 de ani. În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică, şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Custodele Coroanei române, Principesa Margareta, a transmis un mesaj către români în care spune că "am pierdut, ca voi toţi, un părinte" şi anunţă că va servi în continuare interesele poporului român.

Redăm în continuare declaraţia noului Şef al Familiei Regale a României:

"Români,

Ţara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament şi răbdare.

Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. O pierdere personală şi o pierdere pentru întreaga Naţiune. În aceste clipe grele, suntem uniţi în suferinţa noastră.

Cu infinită iubire şi principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitatea identităţii noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al ţării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viaţă, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu naţiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Margareta,
Custodele Coroanei române"

 

Comenteaza