Tren deraiat pe relaţia Sighetul Marmaţiei - Cluj-Napoca. O comisie cercetează cauzele

Tren deraiat pe relaţia Sighetul Marmaţiei - Cluj-Napoca. O comisie cercetează cauzele

Pasagerii trenului R4116, care circulă pe relaţia Sighetul Marmaţiei - Cluj Napoca, au fost transbordaţi cu mijloace auto din cauza deraierii a două osii ale locomotivei trenului între staţiile Bocicoi şi Lunca, a anunţat luni seara CFR Călători.

Potrivit sursei citate, siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost afectate şi nu sunt vagoane deraiate. Cauzele care au generat deraierea vor fi stabilite de comisia de cercetare deplasată la faţa locului, precizează reprezentanţii operatorului feroviar.

"CFR Călători informează că în cursul zilei de 14 februarie 2022, la trenul R4116 pe relația Sighetul Marmației – Cluj Napoca a avut loc deraierea de 2 osii a locomotivei trenului, între stațiile Bocicoi – Lunca. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate, nu sunt vagoane deraiate", a transmis CFR Călători.

Până la redeschiderea traficului feroviar, călătorii din trenurile care tranzitează zona afectată urmau să fie transbordaţi cu mijloace auto în staţiile de unde își vor putea continua călătoria cu celelalte trenuri aflate în circulaţie, se menţiona în comunicatul CFR Călători.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenul afectat sau care doresc să renunţe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

"Începând cu ora 02:30 s-a reluat circulația trenurilor pe segmentul feroviar Bocicoi – Valea Viselului în condiții normale de circulație", a anunţat CFR Călători marţi dimineaţa.

Comenteaza