Inconștientă maximă la volan! I-au luat carnetul după ce a-nverzit fiola la prânz și l-au prins conducând și mai beat seara

Inconștientă maximă la volan! I-au luat carnetul după ce a-nverzit fiola la prânz și l-au prins conducând și mai beat seara
| Foto: Arhiva

Un bărbat a fost reținut de polițiștii clujeni care l-au depistat băut la volan în trafic de două ori în aceeași zi.

Sâmbătă, 2 mai, în jurul orei 15.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au depistat un conducător auto de 64 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, în timp ce se deplasa pe strada Teilor, din municipiu.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, bărbatului fiindu-i reţinut permisul de conducere.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 19.20, poliţiştii din Câmpia Turzii l-au depistat din nou în trafic pe bărbat, în timp ce, de această dată, se deplasa pe strada Laminoriştilor, din municipiu.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost testat din nou cu aparatul etilotest și a reieşit că avea o alcoolemie de peste 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore.

Duminică, 3 martie, bărbatul a fost prezentat în faţa magistraţilor care au dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

"În cauză, se efectuază cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal", precizează IPJ Cluj.

Comenteaza