Uber a ajuns la Cluj. Taximetriştii se tem de faliment

Uber a ajuns la Cluj. Taximetriştii se tem de faliment
Uber ar fi ajuns la Cluj. Cel puţin asta susţin taximetriştii pe reţelele de socializare. Aceştia au dezvăluit şi tarifele cu care serviciul de "ride sharing" american ar urma să intre pe piaţa locală.

Americanii de la Uber au anunţat, încă din luna martie, că anul acesta vor să extindă serviciul de "ride sharing" în România (lansat la începutul lui 2015 în Bucureşti n.red.). Mai precis, în Cluj, Iaşi şi Timişoara, însă fără a peciza când anume se vor concretiza aceste planuri.

Taximetriştii clujeni susţin că deja se face training cu viitorii şoferi Uber, iar preţul cu care se va intra pe piaţă este estimat între 1.85 şi 2.00 lei/km. Situaţie ce-i îngrijorează ţinând cont că în oraşul Cluj-Napoca firmele de taximetrie practică cele mai mari tarife din ţară - 2.25 lei/km.

"Din surse de încredere aflăm că deja se face training cu viitorii şoferi Uber. Conform legii 38 este ilegal ce fac cei de la UBER, vezi şi mulţimea de procese câştigate de organizaţiile taximetriştilor din alte oraşe şi daunele pe care trebuie să le plăteasca acestora. Până se ajunge la noi, din păcate, la proces, faptul că ne luptăm cu un colos financiar, taximetria, aşa cum o ştim toţii, o să fie falimentară", se arată într-o postare, publicată în urmă cu câteva ore, pe contul de Facebook "Taximetrişti Cluj-Napoca".

În Capitală, aplicaţia care le permite şoferilor să transporte pasageri cu maşina personală a fost descărcată de peste 70.000 de utilizatori. Tariful de bază este de 1,65 lei/km.

 

Comenteaza