Ucrainenii, interesaţi de turismul şi cultura Clujului

Ucrainenii, interesaţi de turismul şi cultura Clujului

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a primit vizita Excelenţei Sale, domnul Oleksandr Bankov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în României.

Scopul vizitei a fost acela de inițiere a unor noi relaţii şi parteneriate bilaterale în domeniile economic şi investiţional, precum şi în cel cultural sau al turismului. În vederea extinderii și intensificării cooperării existente între cele două părți, Marius Mînzat a prezentat E.S. Oleksandr Bankov atuurile economice și potenţialul investițional care au transformat Clujul într-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est. În acest context, a fost abordată și situația proiectelor aflate în derulare la Consiliul Județean, o atenţie aparte fiind acordată programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar și facilităților oferite investitorilor interesați de dezvoltarea unei afaceri în cadrul Parcurilor Industriale administrate de forul județean prin Tetarom S.A.

Tot din dorinţa de a pleda cauza judeţului şi de a convinge oficialul ucrainean de avantajele pe care Clujul le are, Marius Mînzat a evidențiat pe parcursul întâlnirii faptul că județul din inima Transilvaniei găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al țârii, un procent de peste 25% din locuitorii municipiului fiind reprezentat de către studenţi, o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, puncte forte care fac Clujul să fie un județ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori.

,,Întâlnirea a fost una extrem de benefică și a marcat un pas înainte în încercarea de identificare a domeniilor în care se pot realiza cu prioritate colaborări economice precum și  schimburi de informații și expertiză. Pot afirma, cu toată convingerea, că atuurile noastre au fost convingătoare și că acestea vor sta la baza stabilirii unor relații aprofundate de colaborare cu regiunile interesate din Ucraina.”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.

În final, reprezentanţii celor două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării unor proiecte de interes comun, în special în domeniul turismului şi al culturii, dar nu numai.

 

Etichete
Comenteaza