Udrea și Bica, respinse la eliberare. Rămân în închisoare în Costa Rica

Udrea și Bica, respinse la eliberare. Rămân în închisoare în Costa Rica

Curtea Constituţională din Costa Rica a respins două cereri depuse de avocaţii fostului ministru al turismului, Elena Udrea, şi fostului procuror pentru crimă organizată şi corupţie, Alina Bica, care sunt deţinute în acest stat din 3 octombrie, informează site-ul ameliarueda.com.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Udrea şi Bica se află în arest preventiv pentru două luni, după ce au fost reţinute de către Biroul Naţional al Interpol din Costa Rica. Ambele s-au adresat Curţii Constituţionale din Costa Rica în 6 noiembrie cu cererea de a fi eliberate. Ele se află la închisoarea Vilma Curling pentru femei, în aşteptarea procesului de extrădare la solicitarea autorităţilor din Bucureşti.

Udrea s-a plâns că are o fiică născută în septembrie, iar condiţiile din penitenciar nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea. Cu toate acestea, închisoarea a respins acest argument în faţa Curţii Constituţionale. Bica a prezentat o serie de obiecţii împotriva cererii de extrădare împotriva sa, care nedetaliate de către Curte.

Aceasta este a doua încercare eşuată a Elenei Udrea şi Alinei Bica de a ieşi din închisoare, după ce în 2 noiembrie au avut o audiere la Curtea Penală din Pavas, în care au solicitat eliberarea, dar şi această cerere a fost respinsă, scrie sursa citată.

Avocaţii celor două au prezentat a treia cerere în faţa Camerei Constituţionale, în care susţin că sentinţa care a stat la baza solicitării de extrădare a fost anulată în România, motiv pentru care solicită eliberarea lor. Totuşi, acest recurs se află încă în faza de studiere a admisibilităţii de către înalţii judecători.

Udrea se află în Costa Rica din februarie anul acesta. A îndeplinit funcţia de ministru al turismului în perioada 2008-2012 şi a fost deputat în Parlament între 2012 şi 2016. Este unul dintre politicienii renumiţi din România şi chiar a aspirat la preşedinţie în 2014, relatează site-ul costarican citat.

A fost arestată în Costa Rica în baza unui mandat de arestare emis de Interpol Bucureşti. Ea este judecată în România pentru luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, când Traian Băsescu a fost reales în funcţia de preşedinte.

Bica s-a aflat timp de şase luni în detenţie preventivă în România, ca urmare a două condamnări - patru respectiv trei ani de închisoare - pentru primirea unor terenuri şi a 20.000 de dolari mită. Înainte de aceasta, a făcut apel şi aşteaptă decizia finală a Curţii Supreme de la Bucureşti. Ea este acuzată de abuz de putere în o afacere imobiliară frauduloasă de 73 de milioane de dolari. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza