Uioreanu, 2 ani de închisoare cu suspendare. Trebuie să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii

Uioreanu, 2 ani de închisoare cu suspendare. Trebuie să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii
Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ), Horea Uioreanu, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Prin decizia Curții de Apel Cluj, Uioreanu este obligat să presteze, timp de 70 de zile, muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria Cluj-Napoca, la o unitate filantropică ori spitalicească de interes local, stabilită de serviciul de probaţiune. De asemenea, va trebui să plătească 25.000 de lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Hotărârea poate fi atacată în 10 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală împotriva sa pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată.

Alături de acesta, procurorii au dispus, în 2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Anca Elena Albu, fost subofițer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) Cluj, Mihnea Iuoraș, fost subprefect al județului Cluj, Silvia Bălaj, mama subofițerului. Uioreanu a fost trimis în judecată și într-un alt dosar, de corupție, care este în curs de judecare. În respectivul dosar este acuzat că a primit mită de la oamenii de afaceri clujeni Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

Comenteaza