Uioreanu s-a făcut analist politic: "A fost cea mai anostă campanie prezidenţială" VIDEO

Uioreanu s-a făcut analist politic:
După cinci luni de încarcerare la Penitenciarul Gherla, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a ajuns acasă.

 

El s-a făcut analist politic, declarând jurnaliştilor ce îi aşteptau sosirea în faţa locuinţei sale că a fost cea mai anostă campanie electorală, lucru care nu-l va împiedica să-şi exercite dreptul la vot. A refuzat să precizeze pe care dintre candidaţi va pune ştampila. 

"Sigur că voi vota,  cu urna mobilă, cum am votat şi duminica trecută. Din păcate, nu am alte posibilităţi. Nu, am urmărit toate dezbaterile, mi se pare cea mai anostă campanie electorală şi tematica prezidenţialelor este  total ocolită. Votul e secret, mulţumesc, ba sunt foarte hotărât, cum am fost şi în turul I. Mă scuzaţi, mă aşteaptă familia", a afirmat acesta.

Lunile petrecute în penitenciar şi-au făcut simţită prezenţa pe chipul său, chiar dacă a adoptat o atitudine optimistă, declarând că cea mai mare dorinţă a sa este de a se reîntâlni cu familia. 

"Acuma, da, cu un pas în casă mă simt foarte bine. A fost o perioadă foarte grea, a trecut şi sper acum ca revederea cu familia să fie o bucurie care să şteargă toate neplăcerile. Familia, familia şi cei doi băieţi", a spus Uioreanu.

Întrebat cum comentează hotărârea instanţei, fostul preşedinte al CJ a refuzat să-şi exprime vreo părere: "Nu, nu comentez decizia judecătorilor, ce mi-am dorit cel mai mult e să ajung acasă şi am ajuns". 

Decizia de înlocuire a arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu a venit luni, după mai multe încercări eşuate ale avocaţilor săi. Hotărârea a fost imediat atacată cu contestaţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie, însă miercuri Curtea de Apel s-a pronunţat, respingând contestaţia. Astfel lui Horea Uioreanu, dar şi oamenilor de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean li se va aplica măsura arestului la domiciliu.

Comenteaza