Ultimul răcnet printre escroci: ţeapa cu combustibil. Cum procedează

Ultimul răcnet printre escroci: ţeapa cu combustibil. Cum procedează
Escrocii clujeni dovedesc că inventivitatea în materie de înşelăciuni nu are limite. Dacă observă că nu mai reuşesc să atragă oameni în plasă cu o metodă, vin cu alta. Printre cele mai noi scheme se numără înşelăciunea cu combustibil.

În cursul anului trecut, doar la nivelul Secţiei 7 Poliţie din Cluj-Napoca, pentru această infracţiune au fost identificaţi şi trimişi în judecată patru bărbaţi. Doi dintre ei au fost prinşi în flagrant delict şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de ceilalţi sunt continuate cercetările.

Potrivit poliţiştilor, aceştia ar fi contactat telefonic mai multe victime şi le-ar fi oferit spre vânzare motorină la un preţ mai mic decât în staţiile autorizate. Ulterior, ar fi stabilit un loc pentru realizarea tranzacţiei, ar fi îndrumat persoanele vătămate să lase recipientele, apoi să părăsească zona indicată şi să revină pentru a ridica combustibilul. Banii urmau să îi lase într-un loc indicat, iar după ce bănuiţii intrau în posesia lor, îşi închideau telefoanele mobile şi nu mai utilizau cartelele telefonice folosite.

De exemplu, "un bărbat este suspectat că la data de 25 noiembrie 2014 ar fi contactat telefonic o femeie din judeţul Arad, ar fi pretins că ar fi angajat al unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, iar în calitate de conducător auto ar fi oferit spre vânzare 500 de litri de combustibil, la un preţ avantajos (4 lei/litru). Cel în cauză ar fi dat indicaţii telefonice victimei pentru a se deplasa într-un loc din municipiul Cluj-Napoca, unde să lase recipientele şi să părăsească zona.

După aproximativ 30 de minute, victima ar fi revenit, ar fi luat recipientele ce miroseau a motorină şi ar fi lăsat 2.000 de lei sub o găleată, fără să primească bon fiscal în acest sens. Ulterior, ar fi verificat recipientele şi ar fi constatat că acestea conţineau apă, fiind doar stropite la exterior cu motorină, pentru miros", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Poliţiştii au precizat că legislaţia permite, în astfel de cazuri, împăcarea părţilor, iar cei depistaţi şi cercetaţi se înţeleg uneori cu părţile vătămate până în faza de judecată, după care ăşi continuă activitatea infracţională. Astfel, numărul celor ce au fost prinşi practicând această metodă ar fi mai ridicat.

Comenteaza