Un bărbat a murit înecat cu o bucată de mâncare într-un mall. În loc să-l ajute, martorii l-au filmat

Un bărbat a murit înecat cu o bucată de mâncare într-un mall. În loc să-l ajute, martorii l-au filmat
| Foto: observatornews.ro

Un bătrân a murit înecat cu o bucată de mâncare, într-un mall din Botoşani. Cei care erau de față, în loc să-l ajute, au continuat să mănânce liniștiți și l-au filmat.  
 

Un apel la 112 a solicitat un echipaj al ambulanţei în incinta mall-ului Uvertura din Botoşani, după ce un bărbat de 81 de ani a căzut din senin, în timp ce se afla la o masă aflată în zona destinată restaurantelor.

Martorii spun că bărbatul s-ar fi înecat cu o bucată de mâncare, iar până să primească ajutor de la ceilalţi oameni din jur s-a sufocat. De pe margine zeci de oameni filmau întreaga scenă cu telefoanele mobile. Alţii, pur şi simplu stăteau şi priveau de la masă cum omul îşi pierde viaţa, în timp ce continuau să mănânce. În cele din urmă oamenii agenţii de pază din incinta mall-ului au intervenit şi au eliberat zona.

Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, cadrele medicale începând manevrele de resuscitate. După aplicarea acestora zeci de minute, pe podea, medicii au decis să îl transporte pe bătrân la spital, în speranţa de a putea fi readus la viaţă.

Şansele erau reduse cu atât mai mult cu cât bărbatul nu avea puls în momentul în care medicii l-au urcat în ambulanţă “Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Probabil a fost o asfixie mecanică, cu un bol alimentar. S-a făcut tot ce e omenește posibil, dar inima nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Evenimentul este cu atât mai tragic, cu cât singura rudă a bărbatului care se afla în oraş era nepotul acestuia, care mâine avea programată petrecerea de majorat. Tânărul a fost sunat de medicii de pe ambulanţă chiar de pe telefonul bunicului. El a fost chemat la camera de gardă a spitalului, acolo unde i s-a dat cumplita veste, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza