Un cioban cu 100 de oi îşi face de cap prin Cluj. Mesaj dur al unui cetăţean pentru Boc

Un cioban cu 100 de oi îşi face de cap prin Cluj. Mesaj dur al unui cetăţean pentru Boc
Un cioban care îşi plimbă cele 100 de oi pe terenurile din cartierul Dâmbul Rotund a ajuns să fie principalul motiv de nemulţumire pentru locuitorii din zonă.

Oamenii par să fi ajuns la capătul puterilor privind acestă situaţie, iar unul dintre ei îi transmite un mesaj dur primarului Emil Boc, menţionând că nu mai are încredere în autorităţi, dar şi că a ajuns să îi fie ruşine că este clujean.

Potrivit informaţiilor furnizate de mai mulţi clujeni pe portalul domnuleprimar.ro, povestea ciobanului care îşi plimbă oile pe terenurile dintr-un cartier situat la marginea Clujului nu este o problemă apărută recent, ci una cunoscută deja de o bună perioadă de timp. Însă pentru că nu au avut niciun sprijin din partea oficialilor şi prentru că nu au fost acordate sancţiuni deşi situaţia nu a fost remediată în vreun fel, un clujean care locuieşte în acea zonă a vrut să îşi exprime încă o dată nemulţumirea, aşa că a postat un mesaj pe portalul dedicat sesizărilor din partea cetăţenilor, în care relateză exact modul în care se desfăşoară activitatea zi de zi.

"Nu rezolvaţi nimic de aproximativ şapte ani în legatură cu un cioban cu o turma de aproximativ 100 oi. Acest cioban face legea dupa placul lui, atât pe str. Piersicului unde locuieşte, cât şi pe str.Viile Nadasel unde pe un teren ales de el pentru că este neocupat are stână unde seara la ora 22 pe întuneric duce cele 100 de oi ca să le ţină peste noapte. Dimineata între ora 10-12 le aduce mâncare, apă şi apoi cu mare viteză le trece peste mai multe terenuri, toată ziua le plimbă până se face iar ora 22 seara ca sa le aducă din nou. Dupa ce aceste oi parăsesc stâna, un alt cetatean aproximativ vreme de 2 ore curăţă stâna răscolind gunoiul şi urina lasată de cele 100 de oi şi le depozitează lângă stână", se arată în sesizare.

Totodată, clujeanul îşi exprimă nemulţumirea faţă de reacţia autorităţilor locale în problema care, spune el, a apărut deja de câţiva ani buni. Acesta îi transmite un mesaj dur edilului clujean şi menţionează chiar faptul că a ajuns să îi fie ruşine că este cetăţean al municipiului.

"Am avut toată speranţa că un lucru aşa simplu poate fi rezolvat. Se vede ca nu doriti acest lucru.(...) Ne-aţi dezamăgit şi nu mai avem încredere în dumneavoastră şi în aparatul fără randament şi ineficient pe care-l plătim din banii noştri tot degeaba. Ne este ruşine că suntem cetăţenii acestui oraş condus de D-voastră", mai scrie clujeanul.

Sesizarea a primit şi un răspuns din partea autorităţilor, iar clujeanul a fost sfătuit să sune la dispeceratul Poliţiei Locale, care funcţionează non-stop.

"Va recomandăm să sunaţi la Dispeceratul Poliţiei Locale, telefon 0264/598784, care funcţionează 24 de ore din 24 în momentul în care sesizaţi această problemă, astfel încât politiştii locali să ajungă în timp util la faţa locului, pentru aplicarea măsurilor legale", se arată în răspunsul furnizat de către reprezentanţii Primăriei.

Oamenii care locuiesc în zona străzii Piersicului, precum şi a străzii Viile Nădăşel, au făcut nenumărate cereri către Primărie, însă situaţia nu s-a remediat în vreun fel. Numai pe site-ul domnuleprimar.ro se pot găsi mai multe sesizări ale acestei situaţii. Oamenii sunt nemulţumiţi, în principal, de gunoiul şi de mirosul lăsate în urmă de cele o sută de animale.

"Este miros, grămezi de gunoi, vara muşte şi căpuşe, câini ciobaneşti care se plimbă liberi pe stradă, oile gestante şi întelegeţi ce rămâne dupa ce vin pe lume mieii.Toate resturile aruncate pe camp şi de acolo câini şi pisici care le poarta pe toată strada", se arată într-o sesizare mai veche postată pe portal. Potrivit informaţiilor din aceeaşi plângere, Serviciul Control Protectia Mediului a realizat în luna martie o verificare la faţa locului, însă responsabilii nu au găsit depozitări de gunoi pe terenul menţionat, iar adăpostul ovinelor este situat la peste 30 de metri de cea mai apropiată proprietate, respectâd prevederile OMS nr. 119/2015.

Comenteaza