Un clujean vrea dezbatere publică pe tema finanţării festivalului Untold: "N-ar fi mai corect să cereţi părerea clujenilor?"

Un clujean vrea dezbatere publică pe tema finanţării festivalului Untold:
Nemulţumit de finanţarea ediţiei de debut a festivalului Untold de la bugetul local, un clujean cere primăriei organizarea unei dezbateri publice pe tema alocării de fonduri pentru ediţia de anul viitor.

Într-o postare publicată pe portalul de sesizări şi reclamaţii domnuleprimar.ro el consideră că cetăţenii ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte finanţarea acestui festival din banii publici, respectiv a îngrădirii temporare a Parcului Central. În acelaşi timp, clujeanul vrea să afle cum au beneficiat cetăţenii de rând de pe urma evenimentului. 

"Dle primar, oare n-ar fi mai corect să cereţi părerea clujenilor în privinţa alocării banilor lor pentru festivalul Untold 2016? atât cât vreţi să alocaţi - puţini, mulţi, că anul ăsta nu v-a păsat de voinţa lor. Un mic vot al cetăţenilor, ce frumos ar fi, să vedem dacă oamenii care v-au ales sunt de acord cu dvs în privinţa cheltuirii banilor publici pe Untold. Şi ar fi interesant să ştim părerea clujenilor privitor la îngrădirea accesului în Parcul Mare pe durata festivalului şi cum au beneficiat clujenii de rând de încasările de la acest festival, în mod concret, direct", a scris el.

Data desfăşurării celei de-a doua ediţii a festivalului Untold a fost abia recent anunţată, organizatorii neprecizând însă dacă municipalitatea va avea o contribuţie financiară sau nu.

"Autorităţile locale şi cele naţionale nu dispun de bugete multianuale. Primarul Emil Boc şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a susţine şi pe viitor festivalul, mai multe vom afla în primăvara anului viitor atunci când oraşul va avea un buget stabilit de cheltuieli şi investiţii. Este o decizie ce ţine de comisia de specialitate şi de Consiliul Local", a punctat Vlad Pop, preşedintele Federaţiei Share, într-o conferinţă de presă. 

Ediţia de debut a festivalului a avut loc între 30 iulie şi 2 august, timp în care 160 de artişti naţionali şi internaţionali au urcat pe cele şase scene ale festivalului. La scena principală, cea amplasată pe Cluj Arena, au fost prezenţi, zilnic, circa 60.000 de festivalieri.

Rulajul festivalului a fost de 23 de milioane de euro, dintre care peste 2 milioane de euro au fost banii cheltuiți în Cluj de către clujeni. 

Comenteaza