Un consilier judeţean al PSD, găsit incompatibil de către ANI

Un consilier judeţean al PSD, găsit incompatibil de către ANI
Un consilier judeţean al PSD şi fost consilier local al municipiului Câmpia Turzii a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Conform unui comunicat de presă, Petre Pop s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2008 - 22 noiembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de consilier local și de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale și respectiv pe cea de administrator public în cadrul aparatului de specialitate a primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local din legea nr. 161/2003.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective".

"Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

ANI își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Comenteaza