Un copil din Cluj, în stare critică, a beneficiat de un transplant după moartea unui adolescent accidentat grav

Un copil din Cluj, în stare critică, a beneficiat de un transplant  după moartea unui adolescent accidentat grav

Organele unui adolescent de 14 ani din comuna Curtuişeni, accidentat grav pe 12 iulie, au fost prelevate şi transplantate altor cinci copii aflaţi în situaţie critică.

Medicul primar anestezist Carmen Pantiş, coordonator de transplant la Spitalul Judeţean din Oradea, a declarat, miercuri, că băiatul a ajuns, în 12 iulie, la spital în stare foarte gravă şi a fost operat de urgenţă pe secţia de neurochirurgie, fiindu-i evacuat un hematom mare la nivel cerebral. Post operator, însă, evoluţia lui a fost nefavorabilă şi, în trei zile s-a instalat moartea cerebrală.

"A fost foarte greu pentru că mama a refuzat să accepte că băiatul ei este mort. Mai are două fete, de 18 ani şi de 20 de ani, care au fost de acord cu donarea. Mama a semnat pentru donare, tatăl băiatului fiind decedat de un an. Intervenţiile chirurgicale au început marţi, la ora 14,00, fiind prelevate inima, care a fost dusă la Târgu Mureş, de pe heliportul spitalului, plămânii au fost duşi la Viena, ficatul la Bucureşti, rinichii la Cluj şi corneea, la Bucureşti. Toate au fost transplantate unor copii în stare critică. Ficatul a ajuns la fetiţa intoxicată cu ciuperci", a declarat, miercuri, Carmen Pantiş.

Adolescentul ale cărui organe au fost donate a suferit un accident în seara zilei de 12 iulie. El a fost lovit, în timp ce se afla pe bicicletă, pe drumul comunal 3, în localitatea bihoreană Curtuişeni, de un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani. În urma accidentului, minorul a suferit multiple leziuni, necesitând spitalizarea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza