Un cuplu din Cluj a rămas fără economii și mașină după ce a accesat un anunț online. "Am depus plângere"

Un cuplu din Cluj a rămas fără economii și mașină după ce a accesat un anunț online. "Am depus plângere"
| Foto: capital.ro

Doi tineri din județul Cluj, tentați de un anunț de pe internet, au crezut că se vor îmbogății peste noapte dacă vor investi mii de dolari în acțiuni la bursă, însă nu a fost deloc așa.

Un cuplu din județul Cluj a fost înșelat de foarte mulți bani. Cei doi au văzut pe internet un anunț și au fost atrași de posibilitatea unei investiții cu un câștig rapid, iar ulterior au accesat pagina și au cerut detalii, scrie ȘtirileProTV.

Din păcate, toată schema s-a dovedit o mare țeapă, iar în final cei doi soți din Cluj au rămas fără economiile strânse.

"La scurt timp am fost sunat de o doamnă. Vorbind, m-a convins să depun suma de 1.000 lei și am depus. După 24 ore acești 1.000 lei fiind 210 dolari, a doua zi am văzut profit de 30 dolari. Credeam la început că este pe bune. Un individ care s-a prezentat drept expert i-a contactat și i-a convins să investească și mai mult. Stând de vorbă cu el mi s-a spus că putem face o sumă foarte mare de bani dacă investim sumă mai mare, suma fiind de 5.000 dolari. La 24 de ore am văzut pe platformă că da, așa e cum au zis, suma fiind de 64.000 dolari voiam să-i retragem, dar înainte de retragere ne-a sunat un domn că pentru a putea retrage suma trebuie să plătim un comision către statul britanic de 5.900 dolari”, a povestit, Cristian Bojodi, una dintre victime, conform sursei citate.

Pentru a face rost de acești bani, cei doi tineri au cheltuit toate economiile, ba chiar au amanetat mașina. Abia când și-au dat seama că au pierdut tot, au angajat un avocat și au depus plângere la Poliție.

Autoritățile spun că în astfel de cazuri, suma pierdută e greu de recuperat, iar făptașii sunt dificil de identificați și prinși.

"Am depus plângere. Ni s-a spus că au tehnologie foarte avansată și că nu pot fi căutați, găsiți. Avem încă speranța că se recuperează, deși șansele sunt foarte mici. Cei 5.000 de dolari am lăsat mașina, am amanetat-o. Avocatul ne-a spus să mergem mai departe cu plângerea, sper să se urmărească tranzacțiile”, a spus Denisa Adam, cealaltă victimă.

Escrocii au încearcat să-i intimideze pe cei doi și să-i oblige să renunțe la plângere, folosindu-se de diverse tertipuri.

Autoritățile trag un semnal de alarmă când vine vorba de astfel de investiții. Înainte de a trimite orice sumă de bani este extrem de important să verificați foarte bine dacă totul este real.

 

Comenteaza