Un fost politehnist întinde o mână de ajutor celor care-şi caută chirie. Află cum

Un fost politehnist întinde o mână de ajutor celor care-şi caută chirie. Află cum
Inspiraţia vine în cele mai inedite moduri, lucru dovedit şi de un fost student al Universităţii Tehnice, care a dezvoltat o aplicaţie Android de eficientizare a procesului de căutare a chiriilor. Aflaţi cum i-a venit ideea şi care este modul de funcţionare al aplicaţiei.

Totul a pornit acum un an, când un fost student de la Facultatea de Automatica şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca îşi căuta chirie în zona Observatorului. Găsise o chirie într-un bloc, însă nu a fost mulţumit de ea şi, neavând calculatorul la el, a încercat să se uite după alte chirii pe telefonul mobil. A căutat astfel o aplicaţie care să-i arate ce alte chirii sunt în zonă, însă fără succes, iar, în acest fel, a decis să facă el aplicaţia, numită Fizbo.

În mod concret, Fizbo este o aplicaţie gratuită care eficientizează procesul de căutare a unei chirii în Cluj-Napoca. Aplicaţia este disponibilă pentru telefoanele şi tabletele cu Android şi se caracterizează prin simplificarea şi inovarea procesului de închiriere datorită integrării facilităţilor oferite de smartphone-uri.

"Aplicaţia îţi localizează telefonul chiar şi cu GPS-ul oprit şi îţi arată pe hartă ce chirii sunt la doi paşi de tine sau ce chirii sunt într-o anumită zona de interes, fie ea facultate, loc de muncă sau orice altă locaţie. Când ai găsit o chirie care îţi place, poţi suna direct persoana care a publicat chiria, printr-un simplu click (touch).

asemenea, ai direcţionare până la locaţia chiriei, precum şi posibilitatea de a o salva pentru ca ulterior să revii la ea. Fizbo vine şi în ajutorul proprietarilor/agenţilor imobiliari care, în câteva zeci de secunde pot publica o chirie direct de la locaţia imobilului, aceasta devenind imediat vizibilă celor care caută chirii în zonă. Managementul chiriilor publicate se face direct de pe telefon sau tabletă", se explică într-un comunicat de presă.

În viitor, aplicaţia va fi disponibilă şi pe IOS şi Windows Phone şi doreşte să ofere suport şi pentru cei care doresc să-şi caute o chirie în regim hotelier, pentru perioade scurte de timp.

 

 

Comenteaza