Un fost polițist a găsit un tezaur cu 68 de monede antice

Un fost polițist a găsit un tezaur cu 68 de monede antice
| Foto: observatornews.ro

Paul Durcă, un fost polițist din județul Olt, a găsit o comoară cu 68 de monede antice.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a anunţat că descoperirea obiectelor care pot reprezenta un adevărat tezaur, în afara localităţii Radomireşti, a fost făcută de un fost poliţist.

"68 de monede, susceptibile a fi antice, au fost descoperite de către un fost poliţist al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Rezervistul a sesizat telefonic poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa cu privire la descoperea făcută", a transmis IPJ Olt.

 "Despre unul sau altul se spune că are o păsărică la cap, unii au mai multe, ba sunt și cazuri despre care se spune că au un stol. Printre ei mă includ și pe mine.

N-aș putea spune că am un stol dar trei se pot număra (apicultura, șahul și detecția de metale). Despre detecția de metale vreau să vorbesc acesta fiindu-mi cel mai nou și cu siguranță cel mai puternic hobby. Azi, 13, zeița Fortuna și toți zeii norocului au fost cu mine.

Nu mai puțin de 68 monede din argint am scos la lumină (sec. 2 a Ch.). Mulțumesc Doamne!", a scris pe Facebook Paul Durcă pe Facebook.

Cel mai probabil, monedele vor fi predate arheologilor, care vor stabili cu exactitate din ce perioadă provin și care este valoarea lor, potrivit observatornews.ro. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza