Un gest necugetat putea să îi coste viaţa pe trei tineri. Maşina în care se aflau a fost spulberată de tren

Un gest necugetat putea să îi coste viaţa pe trei tineri. Maşina în care se aflau a fost spulberată de tren
O manevră nefericită putea să îi coste viaţa pe trei tineri. Maşina în care se aflau aceştia a fost lovită din plin de tren, însă pasagerii au reuşit să scape la timp.

O tragedie a fost cât pe ce să se petreacă în această noapte în localitatea Livada din judeţul Cluj, la o trecere la nivel cu calea ferată. Din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că şoferul autoturismului nu ar fi respectat semnalul de avertizare de la calea ferată şi a încercat să treacă. Din fericire, pasagerii din autoturism au sărit la timp din maşină.

"În jurul orei ora 04:15, lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca - Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Cluj, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că un tren de marfă, la pasajul de trecere peste calea ferată din localitatea Livada, jud. Cluj, a surprins în gabaritul căii ferate un autoturism, fără a se înregistra victime. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată semnalizat cu semnale acustice şi luminoase din localitatea Livada, locomotiva unui tren de marfă care circula pe relaţia Dej Triaj - Vinţu de Jos, a surprins şi accidentat un autoturism, condus de un tânăr de 20 ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. Acesta nu ar fi respectat semnalizarea acustică şi luminoasă, angajându-se în traversarea căii ferate.", a declarat Carmen Jucan, purtătoare de cuvânt IPJ Cluj.

Oamenii legii efectuează cercetări pentru a stabili circumstaţele exacte ale accidentului şi sancţiunile pe care le va primi şoferul.

Pagubele materiale înregistrate sunt mari, întrucât autoturismul a fost distrus în proporţie de 70%. Traficul feroviar între Gherla şi Cluj-Napoca a fost oprit timp de câteva ore, până s-a reuşit degajarea şinelor, cauzând întârzieri pentru trei trenuri.

"În jurul orei 4 dimineaţa o maşină a fost prinsă sub tren. Pasagerii din maşină au reuşit să sară afară înainte impactului, însă maşina a fost deteriorată. Trenul a fost nevoit să staţioneze timp de câteva ore, iar traficul feroviar a fost blocat până ce echipajul de descarcerare prezent la faţa locului a reuşit să elibereze linia de tren. La locul accidentului au fost prezente şi doua echipaje de la serviciul de ambulanţă", a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt ISU Cluj.

Comenteaza