Un grup de monarhişti clujeni s-au rugat pentru sufletul Regelui Mihai la o biserică greco-catolică

Un grup de monarhişti clujeni s-au rugat pentru sufletul Regelui Mihai la o biserică greco-catolică
Un grup de monarhişti clujeni s-a rugat, marţi seară, pentru sufletul Regelui Mihai la biserica greco-catolică din cartierul Gruia din Cluj-Napoca, unde a fost oficiată o liturghie şi un parastas.

Monarhiştii s-au adunat, marţi seara, la biserica greco-catolică din cartierul Gruia din Cluj-Napoca având steaguri ale Casei Regale şi au asistat la slujba de liturghie şi la una de parastas în memoria fostului suveran al României.

„Am venit să înălţăm rugăciuni pentru sufletul Regelui Mihai I, personalitate unică, monument al României şi al poporului român. Şi preoţii care au oficiat slujbele au făcut referire la înţelepciunea Regelui Mihai şi au citat din mesajele Majestăţii Sale, cum ar fi <<Lumea de mâine nu poate exista fără morală şi credinţă>> sau <<Nu văd România de azi ca pe o ţară moştenită de la părinţi, ci ca o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri>>. Ne-am mai rugat şi pentru Familia Regală a României, pentru principesa moştenitoare Margareta şi pentru viitorul Coroanei României", a declarat istoricul Cornel Jurju.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi Clubul Monarhiştilor Clujeni au anunţat că în zilele următoare vor fi organizate la Cluj-Napoca şi alte ceremonii religioase şi evenimente publice care vor comemora personalitatea Regelui Mihai I.

 

Comenteaza