Un polonez care a lovit mortal un pieton la Cluj, cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului

Un polonez care a lovit mortal un pieton la Cluj, cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului
Un şofer polonez care ar fi fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, ar fi cauzat accidentul mortal în data de 2 februarie, în jurul orei 23:30, pe DN1F E81, pe raza comunei Gârbău, în timp ce se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorcă. Acesta ar fi lovit mortal un pieton de 60 ani din comuna Baciu, cadavrul acestuia fiind găsit în sanţul aferent sensului de mers ascendent.

Ansamblul de vehicule a fost identificat de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea directă a procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliției de Frontiră, Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto a declarat că a oprit la faţa locului după impact, dar nu şi-a putut da seama ce a lovit, părăsind locul accidentului şi continuându-şi deplasarea pe DN 1F, spre municipiul Zalău din județul Sălaj.

Pribn urmare, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "ucidere din culpă" şi "părăsirea locului accidentului", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Comenteaza