Un preot din Grigorescu face târg de joburi pe bani europeni. "Sunt joburi de minim 500 de euro"

Un preot din Grigorescu face târg de joburi pe bani europeni.
Un preot organizează la Cluj un târg de joburi pentru care promite că salariile încep de la "minim 500 de euro".

Preotul Dorel Gălan e angajat la Global Commercium Development SRL, prin care organizează în 17 octombrie un târg de joburi, la cazinoul recent renovat din parcul central. "Am contactat un număr de 30 de angajatori, care oferă 400 locuri de muncă pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Noutatea evenimentului constă in aceea că angajatorii participanți vor avea în ofertă locuri de muncă salarizate cu cel puțin 500 de euro", spune el.

Global Commercium Development SRL implementează, cu un partener, un proiect cofinanţat cu bani europeni pentru combaterea şomajului. La Cluj, coordonatorul proiectului e Dorel Gălan, preot într-o parohie din cartierul clujean Grigorescu, care a susţinut deja mai multe cursuri pentru şomeri, pentru ca aceştia să-şi găsească mai uşor slujbe.

Proiectul, care a durat doi ani şi se încheie la sfârşitul acestei luni, a avut un buget de o jumătate de milion de euro, care include şi o vizită în Spania a unui număr de 10 clujeni ce şi-au deschis afaceri proprii după ce au participat la cursuri. "Ne-am depăşit toţi indicatorii", spune Dorel Gălan. "Ne-am asumat că vom angaja 40 de persoane şi în final s-au angajat 100, plus cei 10 care au propria afacere, şi am format 72 de persoane ca bucătari, ospătari, formatori de formatori şi manageri de resurse umane".

Etichete
Comenteaza