Un proxenet care a obligat o minoră din Cluj să se prostitueze, a încercat să fugă prin Vama Borș

Un proxenet care a obligat o minoră din Cluj să se prostitueze, a încercat să fugă prin Vama Borș
| Foto: Arhiva

Tânărul de 19 ani a fost reținut de polițiști, după ce a fost depistat în Vama Borș. Acesta este acuzat că ar fi racolat, împreună cu alți bărbați, o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției, în județele Cluj și Mureș.

Un tânăr de 19 ani, bănuit de trafic de minori și tâlhărie, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj. Pe numele celui în cauză era emis un mandat de aducere, fiind depistat la data de 28 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Borș și condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, în vederea audierilor.

Potrivit polițiștilor, din cercetări a reieșit faptul că, acesta, alături de alți bărbați, ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției, în județele Cluj și Mureș.

Suportul de specialitate în vederea depistării tânărului a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. 

Cel în cauză urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că la data de 17 iunie a.c., Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Cluj, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, tâlhărie și act sexual cu un minor. Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 76 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii decembrie 2020, un bărbat, de 35 de ani, ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției, în județele Mureș și Cluj.

Bărbatul ar fi fost sprijinit de alți 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 76 de ani, care ar fi transportat minora la locații stabilite, în vederea practicării prostituției.

Totodată, acesta ar fi profitat de locurile retrase folosite și de faptul că unii clienți ar fi avut vârste avansate și le-ar fi sustras bani sau bunuri, prin violență.

De asemenea, în situații în care acesta nu ar fi reușit să sustragă bunuri, prin violență, ar fi efectuat filmări. Ulterior, i-ar fi abordat pe aceștia, s-ar fi recomandat ca fiind tatăl minorei și le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru a nu sesiza autoritățile cu privire la cele petrecute. Unul dintre bărbați, în vârstă de 76 de ani, ar fi întreținut, de mai multe ori, acte sexuale cu o altă minoră.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5 telefoane mobile, 5 cartele sim, un memory stick și mai multe înscrisuri. Atunci au fost reținuți patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 76 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Comenteaza