Un scriitor clujean îşi lansează trei volume la FICT

Un scriitor clujean îşi lansează trei volume la FICT
După ce, în vară, trei lucrări ale sale au fost remarcate la Salonului Internaţional de carte Bookfest, un scriitor clujean îşi va lansa în cursul zieli de azi volumele şi la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT).

De la ora 15:00, scriitorul şi jurnalistul Octavian Hoandră îşi va lansa în Piaţa Unirii, în cadrul celei de-a doua ediţii a FICT, două cărţi de poezie, "Fiecare pustiu cu vorbele lui" şi "Ianuarie şi alte amărăciuni", şi volumul de eseuri "Opiniile unui străin absolut" (editura Eikon). Alături de el, istoricul şi jurnalistul Florian Bichir, decorat recent de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cu emblema de merit "Partener pentru Apărare", îşi va lansa volumul "Maşina de ucis amintirile". Bichir a fost ales în 2012 de Parlamentul României ca membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de şase ani.

La eveniment vor fi prezenţi pentru a discuta despre volumele lansate fostul rector al Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, sociologul Vasile Sebastian Dâncu, profesorul universitar Vasile Boari, directorul editorial al REALITATEA TV, Rareş Bogdan, jurnalistul şi omul de afaceri Bogdan Chireac. Eseurile lui Hoandră au apărut, în prima lor formă, ca editoriale în cotidianul ZIUA DE CLUJ, fiind apoi publicate în volum la una dintre cele mai cunoscute edituri din Transilvania, Eikon. Acesta va fi, de altfel, cel de-al doilea volum al autorului care va fi tradus în limba franceză, după  "Jurnal a Klausenburg".

Octavian Hoandră și-a început cariera jurnalistică la 30 de ani, având la acea vârstă o comuniune cu scrisul și două cărți publicate. A publicat la mai multe ziare fără a avea vreun angajament, debutul, însă, i-a fost marcat de funcția de redactor la celebra revistă NU. Și-a creat un stil propriu, fapt pentru care nu a avut niciodată un model în această meserie. "Totuși, am fost influențat de Sorin Roșca Stănescu, iar mai târziu, la Cluj, de Adrian Marino", după cum a menționat Hoandră într-un interviu publicat de ZIUA de CLUJ. Scritorul a mai publicat, pe lângă "Jurnal a Klausenburg" şi "Opiniile unui străin absolut", încă două romane, un volum de proză scurtă şi două volume de publicistică.

Comenteaza