Un ziarist clujean, director editorial la Realitatea TV, la Bucureşti

Un ziarist clujean, director editorial la Realitatea TV, la Bucureşti
Un jurnalist clujean ar putea ajunge director editorial al postului naţional de ştiri Realitatea TV.

Surse din conducerea Realitatea TV au declarat pentru reportervirtual.ro că realizatorul emisiunii „Jocuri de putere", fostul director ZIUA de Cluj Rareș Bogdan, va fi numit la întoarcerea din concediul pe care și-l petrece în SUA în funcția de Director editorial al postului de ştiri Realitatea TV.

Rareș Bogdan a pierdut, la sfârșitul anului trecut, postul de Director general al TVR, pentru care fusese nominalizat de PNL, după ce n-a întrunit numărul de voturi necesare în Parlament.

UPDATE

Rareş Bogdan spune pentru ziuadecj.ro că vrea să poziţioneze Realitatea TV, din noua sa funcţie, ca cel mai echidistant şi echilibrat post de ştiri. "E o onoare pentru mine", spune Rareş Bogdan. "Le mulţumesc celor de la Realitatea care au avut şi au încredere în mine şi, mai mult, că după episodul TVR, nu mi-au purtat pică, ci din contră au fost alături de mine şi sperăm ca printr-o politică inteligentă şi prin atragerea unor comentatori şi analişti de forţă, să reuşim să poziţionăm Realitatea ca cel mai echidistant şi echilibrat post de ştiri din România, aşa cum a fost consacrat din momentul lansării sale pe piaţă, în urmă cu 13 ani". Rareş Bogdan spune că va aduce la postul de televiziune mai mulţi "analişti de forţă", dar şi jurnalişti. "Alături de Mircea Dinescu, care a venit deja datorită relaţiei mele personale cu el, vor veni şi alţi analişti şi jurnalişti - unii care au fost deja la Realitatea TV, alţii complet noi", spune el. Bogdan îi nominalizează pe Mirela Vaşadi, Tudor Muşat şi Dan Suciu.

Rareş Bogdan e fostul director al cotidianului ZIUA de Cluj, pe care l-a fondat în 2004 alături de Octavian Hoandră şi Mihai Moga. De doi an,i acesta lucrează la Realitatea TV - mai întâi invitat permanent la ora 17 la Andra Miron, apoi la 18.30 invitat permanent şi comoderator cu Paula Rusu, după care invitat permanent şi co-moderator cu Andreea Creţulescu. De un an, acesta e realizator şi moderator al emisiunii "Jocuri de putere", premiat ca cel mai bun talkshow din ţară în 2013 de Asociaţia Profesioniştilor din Televiziune din România.

În acest moment, singurul clujean într-o poziţie de acest nivel e Lucian Sârb, care conduce reputatul post de televiziune EuroNews ca director editorial. Acesta s-a născut în Câmpia Turzii şi e licenţiat în comunicare şi relaţii internaţionale.

Comenteaza