Părinte al unui elev de la "George Coşbuc": E ok să închidem şcoala pentru alegeri, dar nu e ok s-o închidem pentru sănătatea noastră?

Părinte al unui elev de la "George Coşbuc": E ok să închidem şcoala pentru alegeri, dar nu e ok s-o închidem pentru sănătatea noastră?

De partea cadrelor didactice care îl susţin pe directorului Colegiului Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, Valentin Maxim Oros, în decizia luată de a închide joi (24 septembrie 2020) școala după apariția a patru cazuri de COVID-19 trec şi unii părinţi care au copii în instituţia de învăţământ.

Decizia directorului Valentin Maxim Oros de a închide școala după apariția a patru cazuri de COVID-19 este susţinută şi de corpul profesoral al Colegiului Național ”George Coșbuc” Cluj.

"Noi, membrii corpului profesoral al Colegiului National George Coşbuc, ne exprimăm susținerea față de conducerea instituției, în speță față de Domnul Director Valentin Maxim Oros, în cazul gestionării situației de criză generate de apariția unor cazuri de SARS COV-2 în rândul câtorva elevi din cadrul școlii. Considerăm că toate măsurile luate, propuse de către cadrele didactice, au fost adoptate exclusiv în scopul de a preveni răspândirea SARS-COV-2 în comunitatea școlară."

De partea cadrelor didactice trec şi părinţii care au copii în instituţia de învăţământ din Cluj-Napoca. Aceştia se întreabă de ce pentru alegeri se pot închide şcolile, dar pentru sănătatea copiilor această măsură este criticată de autorităţi.

"Și eu, în calitate de părinte al unui copil care merge la această unitate de învățământ, susțin pe deplin această decizie. Au fost 4 cazuri confirmate în școală. Nu risc sănătatea copilului meu și nici a mea. A fost o măsură preventivă excelentă. Iar în altă ordine de idei... școala era închisă oricum de vineri (inclusiv) până miercuri... e ok s-o închidem pentru alegeri, dar nu e ok s-o închidem pentru sănătatea noastră?", a comentat un părinte pe Facebook articolul în care dascălii de la Colegiul "George Coşbuc" îşi exprimă susţinerea faţă de directorul şcolii.

Pe de altă parte, atât prefectul Clujului, Mircea Abrudean, cât și primarul Emil Boc sunt de altă părere în acest scandal, spunând că decizia suspendării cursurilor nu poate fi luată de conducerea școlilor, ci de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Mircea Abrudean a precizat că a aflat numai joi dimineața că școala a fost închisă.

Citeşte şi: https://zcj.ro/eveniment/directorul-care-a-decis-inchiderea-colegiului-george-cosbuc-dupa-cele-4-cazuri-de-covid-19-sustinut-de-corpul-profesoral--204471.html

Comenteaza