Una dintre cele mai scumpe case de cultură din ţară, inaugurată astăzi în Chinteni

Una dintre cele mai scumpe case de cultură din ţară, inaugurată astăzi în Chinteni
Drumul spre comună este în stare deplorabilă, nu toţi locuitorii au apă şi canalizare, dar asta nu reprezintă un obstacol în calea proiectelor măreţe. Locuitorii din Chinteni au de astăzi una dintre cele mai scumpe case de cultură din ţară. Sătenii au venit astăzi cu mic cu mare să asiste la deschiderea noului aşezământ cultural, care a scos 1,5 milioane de lei din conturile primăriei şi consiliului judeţean.

După ce în urmă cu câţiva ani a fost prima comună clujeană cu o primărie de lux, acum Chinteniul are şi o nouă casă de cultură. Construcţia a început în urmă cu patru ani şi a fost finanţată "frăţeşte" din bani de la bugetul judeţean şi de la cel local. Primarul localităţii Lucia Suciu recunoaşte că s-a oprit de câteva ori din lipsă de bani.

"Este o investiţie de 1,5 milioane de lei. Proiectul este demarat din 2007, adică realizarea proiectului şi scoaterea la licitaţie a lucrării a început în 2007", spune primarul Lucia Suciu pentru REALITATEA TV Cluj.

Oamenii au venit în număr mare la sărbătoarea de azi, mai ales că nu au lipsit nici tradiţionalii mici, dar şi un spectacol folcloric. Sătenii recunosc însă că sunt probleme grave în comună care ar trebui rezolvate, dar pe de altă parte spun că se bucură şi de noua casă de cultură.


Comuna Chinteni are în prezent 3300 de locuitori.

(Claudia ROMITAN, Realitatea TV Cluj)

 

Comenteaza