Ungaria, pregătită să mai ridice un gard în calea imigranţiilor

Ungaria, pregătită să mai ridice un gard în calea imigranţiilor
Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat într-o conferinţă de presă că, dacă situaţia se va înrăutăţii la graniţă, Ungaria este pregătită să construiască un al doilea gard la frontiera sa de sud.

Potrivit Reuters, Janos Lazar a declarat, într-o conferință de presă, că guvernul de la Budapesta are în plan să ridice tabere din containere la granița sudică, unde migranții să fie cantonați în timp ce le sunt evaluate cererile de azil, relatează Agerpres.

Aproape 600 de migranți se află în prezent în Ungaria, așteptând ca solicitărilor lor de azil să fie procesate, a menționat Lazar. Potrivit oficialului, majoritatea acestor migranți se află în tabere deschise, ceea ce prezintă 'un risc de securitate', iar scopul măsurilor guvernului este de a le restrânge libertatea de mișcare, ținându-i la graniță.

În toamnă ,Ungaria anunţa că intenţionează să construiască un al doilea gard la frontiera de sud, cu Serbia. Viktor Orban e de părere că noul gard, care va fi ridicat paralel cu cel existent deja, ar consolida apărarea graniţelor Ungariei în faţa unui eventual nou val de migranţi care ar putea să apară în cazul în care Turcia renunţă la acordul cu UE pentru oprirea fluxului de refugiaţi şi, astfel, sute de mii de solicitanţi de azil ar putea traversa din nou Europa.

 

Comenteaza