Ungaria şi Republica Moldova vor călătorii fără obstacole. Ţările care acceptă certificatele lor de vaccinare

Ungaria şi Republica Moldova vor călătorii fără obstacole. Ţările care acceptă certificatele lor de vaccinare

Cetăţenii maghiari şi moldoveni vaccinaţi împotriva coronavirusului pot călători în cele două ţări fără a fi obligaţi să stea în carantină sau să prezinte rezultate negative ale testelor, de marţi, a declarat sâmbătă ministrul de Externe Péter Szijjártó.

Acesta a afirmat că va continua discuţiile şi cu alte ţări privind acceptarea reciprocă a certificatelor de vaccinare şi a călătoriilor fără obstacole.

„După cum am raportat anterior, turiştii din Ungaria nu mai erau obligaţi să rămână izolaţi în România, de luni, dacă prezintă teste COVID-19 negative. Decizia României de a înscrie Ungaria pe lista ţărilor sigure este încă o realizare a efortului de vaccinare al Ungariei”, a declarat ministrul pe Facebook.

Ungaria a încheiat acorduri privind călătoriile fără obstacole cu Georgia şi Mongolia cu o zi înainte, pentru a permite ungurilor care deţin certificate de vaccinare să călătorească în acele ţări fără a fi nevoiţi să stea în carantină sau să prezinte rezultate negative ale testelor, potrivit Dailynews.

În mod similar, certificatele de vaccinare ale turiştilor georgieni şi mongoli sunt acceptate în Ungaria. Szijjártó a declarat atunci că discuţiile bilaterale cu alte ţări sunt în curs de desfăşurare pe marginea unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene privind „acceptarea reciprocă a certificatelor şi posibilităţile de călătorie fără obstacole”.

În prezent, încă opt ţări acceptă certificatele de vaccinare ale ungurilor: Bahrein, România, Republica Cehă, Slovenia, Serbia, Turcia, Macedonia de Nord, Muntenegru.

Etichete
Comenteaza