Urmărire și împușcături în zona Aeroportului Cluj. Un șofer a fugit de polițiști/ Cinci tineri, imobilizați și conduși la secție

Urmărire și împușcături în zona Aeroportului Cluj. Un șofer a fugit de polițiști/ Cinci tineri, imobilizați și conduși la secție

Polițiștii au tras focuri de armă la ieșirea din Cluj-Napoca spre Apahida, pentru a opri o mașină în care se aflau cinci tineri, după ce șoferul, oprit pentru control, a fugit de oamenii legii.

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 04.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit pentru control un autovehicul, pe DN1C – V.O.C.E., pe raza localității Dezmir.

În timpul verificării autoturismului din exterior, conducătorul auto, respectiv un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca, a accelerat brusc, părăsind locul în care acesta a fost oprit și rănind ușor agentul de poliție.

După somare, polițiștii au efectuat trei focuri de armă, unul în plan vertical și două către pneuri, cu toate acestea, autoturismul continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 200-300 de metri, în zona sensului giratoriu de la intersecția V.O.C.E. Apahida și Calea Dezmirului, conducătorul ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, rămânând imobilizat pe marginea drumului.

Conducătorul auto, alături de patru pasageri cu vârste cuprinse între 34 – 26 de ani, au fost imobilizați și conduși la sediul unității de poliție, în timpul acestor activități bărbatul de 31 de ani adresând amenințări agentului de poliție.

Testarea conducătorului cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu OUG 195/2002 și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce .

Totodată, în continuare sunt efectuate cercetări de către magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Comenteaza