Urmăriți penal după ce au tăiat arbori "doborâți" de furtună

Urmăriți penal după ce au tăiat arbori
În urma fenomenelor meteorologice extreme din ultima perioadă, poliţiştii din Beliş şi Mărişel, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale în pădurile de pe raza comunei Beliş unde au descoperit mai mulţi arbori tăiaţi, care nu prezentau marcă silvică.

Astfel, în zona denumită popular ,,Ursoaia", de pe raza adminstrativă a comunei Beliş polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere au fost descoperiţi mai mulţi arbori tăiaţi de picior, care nu prezentau marcă silvică.

În urma cercetărilor a reieşit că, un pădurar din judeţul Alba ar fi instigat un alt bărbat să taie arbori, în contextul în care fapta ar fi putut fi ascunsă având în vedere arborii căzuţi, rupţi în urma fenomenelor meteo.

Bărbatul bănuit de tăieri ilegale din Alba este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori şi tăiere fără drept, fapte prevăzute de Codul silvic.

Circa 9 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 2.600 de lei, provenit din comiterea infracţiunii, au fost confiscaţi şi predaţi în custodia personalului silvic.

De asemenea, poliţiştii au identificat în afara localităţii Poiana Horea, în zona denumită popular Honca, 87 de buşteni de esenţă răşinoasă, care au fost reţinuţi în vederea stabilirii provenienţei, fiind predaţi organelor silvice până la clarificarea situaţiei.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

 

Comenteaza