Urmaşii morţilor Revoluţiei din '89: "Oamenii au început să uite"

Urmaşii morţilor Revoluţiei din '89:
Morţii Revoluţiei de la Cluj au fost comemoraţi astăzi în Cimitirul Eroilor.
Tot mai puţini clujeni asistă la ceremoniile dedicate Revoluţiei, spun urmaşii morţilor din 1989. "Oamenii au început să uite. Faţă de restul anilor, asistenţa este puţină", spune cu tristeţe Adriana Merca, fiica de 28 de ani a lui Aurel Merca, decedat în 21 decembrie 1989 în centrul Clujului.

Adriana Merca s-a bucurat însă pentru gestul asociaţiei "Noii golani", care au afişat un mesh uriaş în apropierea monumentului dedicat Revoluţiei, pe care scria: "Eroii nu mor niciodată". Ei au înfipt şi steaguri în preajma monumentului.

Ea, împreună cu mama ei Ana (49 ani) şi cu sora ei mai mică, este nemulţumită de faptul că nu primeşte ajutorul promis de autorităţi, în fiecare an, şi care i se cuvine. "La ceremonii în fiecare an ni se tot promite, dar nu am primit nimic. Am fost şi în audienţe la Primărie. Nu am primit nimic, deşi ar trebui să avem 500 de metri pătraţi de teren sau o locuinţă", a spus Adriana Merca. Mama acesteia spune că ajutorul promis de lege pentru urmaşii eroilor Revoluţiei i-ar fi de mare ajutor: "stăm şapte persoane într-o casă cu două camere. Ni se cuvine o casă. Alte văduve au primit, de ce se face această diferenţă? Doar din gură, aici la cimitir, ne ajută. Cu promisiuni", i-a spus Ana Merca reporterului ziuadecj.ro.

La ceremonia de astăzi au participat reprezentanţi au autorităţilor şi ai mai multor instituţii. S-au depus coroane din partea Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei, Poliţiei Judeţene, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi din partea partidelor politice.
Comenteaza