Urs observat într-o pădure de lângă localitatea Livada, judeţul Cluj

Urs observat într-o pădure de lângă localitatea Livada, judeţul Cluj
| Foto: gherlainfo.ro

Apar din nou relatări despre apariții de urși în zona Gherla. Un astfel de caz s-a petrecut luni la orele amiezii, într-o pădure de lângă Livada, în comuna Iclod, judeţul Cluj.

Horică, un localnic care se afla în pădure, a povestit că la un moment dat a observat animalul, printre copaci. Omul nu s-a pierdut cu firea și a strigat, iar ursul s-a speriat și a fugit, nu înainte de a fi fotografiat, scrie GherlaInfo.

Oamenii din zonă spun că și în urmă cu un an ar fi fost semnalate apariții de urși în pădurile din apropierea satului. În toamna trecută, un șofer a fost luat prin surprindere de apariția unui urs pe șosea, pe varianta ocolitoare  a municipiului Gherla, lângă pădurea de la Bunești.

Tot ieri seară, jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină pentru alungarea a trei urşi din curtea unui localnic din satul Bancu, comuna Ciucsângeorgiu, dar animalele nu au mai fost găsite în zonă, la sosirea echipajului. Prezenţa urşilor a fost semnalată la 112 de un bărbat care a anunţat că în grădina unei case situate la marginea satului, în apropierea pădurii, ar fi prezenţi trei urşi, o ursoaică cu doi pui. Din cele relatate de bărbat, aceştia ar fi rămaşi blocaţi înăuntrul curţii, din cauza unui gard electric instalat pentru protecţie.

În zonă a fost direcţionată imediat o patrulă de jandarmi, dar la sosirea acesteia urşii nu se mai aflau în zonă. Jandarmii au mai rămas o perioadă de timp în zonă, pentru a se asigura că urşii nu se întorc.

Localnicii au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar în sprijin a fost trimis şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Este a treia intervenţie a jandarmilor din ultimele zile pentru îndepărtarea urşilor care au intrat în localităţi, celelalte două fiind înregistrate la Odorheiu Secuiesc şi în satul Ulcani, comuna Dealu.

Comenteaza