Urșii au dat atacul într-o comună din Cluj. Au omorât patru oi, iar pe una au mâncat-o

Urșii au dat atacul într-o comună din Cluj. Au omorât patru oi, iar pe una au mâncat-o
| Foto: dejeanul.ro

Urșii au atacat o gospodărie din comuna Chiuiești, unde au ucis mai multe oi.

Atacul a avut loc în satul Strâmbu. Urșii au intrat într-o gospodărie, unde au omorât patru oi, iar pe una a mâncat-o total.

La fața locului au fost în această dimineață reprezentanți ai Primăriei Chiuiesti care au constatat și evaluat pagubele, iar cazul a fost deja raportat la Prefectura Cluj. Maine, o comisie din partea Prefecturii se va deplasa la Strâmbu și se va stabili cum va fi despagubit proprietarul, scrie dejeanul.ro.

”Nu exista niciun fel de sesizari cu privire la vreun atac al ursilor la Chiuiesti. Am verificat inclusiv pe 112 si la nivel de jandarmerie. Am verificat la primarie si am primit confirmare din partea domnului primar despre atac, dar este singular si nu putem vorbi despre atacuri repetate. A mai fost o situatie in urma cu mai bine de 1 an din spusele domnui primar. Un echipaj al jandarmeriei pleaca la Chiuiesti pentru verificarea situatiei, iar dimineata domnul primar intruneste CLSU pe aceasta tema. Am recomandat urmarea procedurii unice la nivelul jud. Cluj in situatia atacurilor animalelor salbatice, pe care am elaborat-o impreuna cu toate institutiiile cu atributii in domeniu si care vine atat in sprijinul autoritatii locale, cat si a persoanelor pagubite”, a declarat prefectul Clujului, Irina Munteanu.

Urșii nu sunt la prima apariție în Chiuiești și în zonă. În urmă cu un an au fost două atacuri - în mai 2021 stupina unei familii din Nireș a fost distrusă de un urs, o lună mai târziu un urs a fost lovit de mașină în Fizeșu Gherlii, iar în luna iulie urșii au ucis mai multe vaci din comuna Chiuiești.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza