UTCN, pepinieră pentru viitorii angajaţi Bosch de la Cluj

UTCN, pepinieră pentru viitorii angajaţi Bosch de la Cluj
Studenţii şi profesorii din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) participă la proiecte tehnice derulate împreună cu specialiştii Bosch. Concernul german va crea în laboratoarele UTCN patru autovehicule demonstrative.

Programele de colaborare vizează, potrivit reprezentanţilor concernului german, sistemele de asistare a şoferului pe bază de sisteme video: dezvoltarea algoritmilor şi a software-ului, sistemele de invertoare fotovoltaice şi autovehiculele demonstrative Bosch. În total, este vorba de trei facultăţi din cadrul UTCN.

Bosch a iniţiat un proiect pentru studenţii secţiei inginerie auto şi transporturi a UTCN. Programul are drept scop crearea a patru autovehicule demonstrative diferite, care să promoveze şi să demonstreze obiectivul produselor auto Bosch integrate în funcţionalitatea întregului autovehicul, punând accent pe produsele care vor fi fabricate şi dezvoltate în cadrul noului centru.

"Angajaţii cu înaltă calificare reprezintă un factor decisiv pentru succesul viitor al companiei Bosch la Cluj. Din acest motiv, Bosch a iniţiat mai multe proiecte în colaborare cu UTCN, implicând încă de pe băncile facultăţii cât mai mulţi studenţi în procesele şi standardele de dezvoltare specifice Bosch. Concernul urmăreşte să stimuleze creşterea competenţelor şi gradul de calificare în standarde industriale ale universităţilor şi studenţilor", arată firma germană.

Proiectul în care sunt implicaţi studenţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare au ca obiectiv dezvoltarea algoritmilor de software pentru sistemele de asistare a şoferului şi atribuirea unor sarcini particulare de dezvoltare vor face obiectul acestei colaborări şi vor avea o contribuţie importantă la derularea proiectelor industriale.


În cadrul colaborării se va derula un proiect care vizează sistemele de invertoare fotovoltaice. Nivelul înalt de calificare al UTCN în domeniul electronicii de putere şi al sistemelor integrate este deosebit de atrăgător pentru Bosch, care va iniţia o colaborare strânsă secţia de electronică aplicată, referitoare la proiectele pentru sistemele de invertoare fotovoltaice derulate cu studenţii", arată concernul german.

 

Etichete
Comenteaza