Văduva unui pilot decedat, prima femeie magistrat militar

Văduva unui pilot decedat, prima femeie magistrat militar
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat ieri transferul Siminei Avram de la Tribunalul Mureş la Tribunalul Militar Cluj. Judecătoarea a arătat în cererea adresată Consiliului că aceasta este determinată de faptul că soţul ei, căpitan comandor-pilot Sorin Avram, a decedat în 1 noiembrie, în urma catastrofei aeriene din localitatea Călăraşi, de lângă Câmpia Turzii.

Potrivit CSM, Simina Avram este prima femeie magistrat militar din România. Membrii CSM au avizat cererea de transfer în regim de urgenţă, la o zi după primirea ordinului ministrului Apărării Naţionale, prin care Siminei Avram i s-a acordat gradul militar de locotenent major în Armata Română. "Solicitarea mea este determinată de considerente morale, întrucât soţul meu, căpitan comandor-pilot Avram Sorin Traian, a decedat pe data de 01.11.2010, în urma catastrofei aeriene de la Câmpia Turzii", arată judecătoarea în cererea de transfer adresată CSM. Judecătoarea Simina Avram a primit cu bucurie vestea aprobării transferului.

"Sunt optimistă şi sper că va fi un început foarte bun. A fi prima femeie magistrat militar este ceva foarte frumos şi de acum înainte se deschide calea şi pentru alte persoane de sex feminin care vor să fie magistraţi militari", a declarat Simina Avram pentru portalul infocsm.ro, administrat de CSM. Conducerea Tribunalului Militar Cluj a fost de acord cu transferul. "Mă bucur că a fost aprobat acest transfer. Sunt prea mulţi bărbaţi şi cred că era cazul să fie şi o femeie. Am avut o discuţie preliminară şi mi-am dat avizul, în măsura în care se vacanta un post", a declarat preşedintele instanţei, locotenent colonel Marius Liviu Pop.

 

Comenteaza