Foto Val de furturi din locuinţe, la Cluj

Val de furturi din locuinţe, la Cluj
Val de furturi din locuinţe, la Cluj
Hoţ de locuinţe, prins la Cluj. Trei spargeri, 10.000 de euro

Poliţiştii clujeni au reuşit să identifice şi să reţină, la scurt timp după ce au fost sesizaţi, cinci bărbaţi implicaţi, luni, în două spargeri de locuinţe.

Luni, 8 aprilie, în jurul orei 10.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la un posibil furt dintr-un apartament din Dej.

"Imediat după sesizare, polițiștii s-au mobilizat și au reușit, în scurt timp, depistarea autoturismului cu care cei în cauză ar fi fugit de la fața locului. Astfel, pe strada Aurel Vlaicu, din Dej, a fost găsit autovehiculul și au fost identificați doi bărbați, de 36 și 48 de ani, din Târgu Mureș. În autoturism au fost găsite mai multe instrumente de spargere", transmite IPJ Cluj.

Potrivit poliţiştilor, aceștia ar fi încercat să pătrundă într-un apartament în scopul sustragerii de bunuri, însă activitatea lor ar fi fost întreruptă de către un locatar. Cei doi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Tot luni, 8 aprilie, în jurul orei 13.45, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic cu privire la un posibil furt dintr-un imobil din cartierul Mărăști, Cluj-Napoca.

Oamenii legii au acționat imediat și au reușit să identifice şi să reţină unui bărbat de 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Alți doi bărbați, cu care acesta ar fi acționat, au reușit să fugă de la fața locului, abandonând un aparat de sudură şi un televizor LCD, bunuri sustrase din locuință.

Poliţiştii i-au identificat în scurt timp și pe ceilalți doi, stabilindu-se că este vorba despre doi bărbați de 22 şi 29 de ani, din Cluj-Napoca și Cășeiu.

Potrivit IPJ Cluj, faţă de cei trei, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza