Val de infracțiuni rutiere pe drumurile din Cluj la finalul săptămânii

Val de infracțiuni rutiere pe drumurile din Cluj la finalul săptămânii
| Foto: Politia Romana

Poliștii clujeni au depistat mai mulți șoferi beți sau drogați în timpul unor acțiuni desfășurate în ultimele zile.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 08.15, polițiștii municipiului Turda au depistat un tânăr, de 25 de ani, din comuna Bonțida, care se deplasa cu un autoturism pe strada Libertății, având dreptul de a conduce suspendat.

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 03.40, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au oprit pe DJ 150, un autoturism condus în direcția municipiului Câmpia Turzii, de un tânăr de 26 de ani, căruia testarea cu aparatu drugtest i-a indicat prezența substanțelor psihoactive. A fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

La aceeași dată, în jurul orei 00.05, polițiștii orașului Huedin au oprit pentru verificări un autoturism condus pe DN-1R, în afara localității Sâncraiu, de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise, fiind necesară astfel recoltarea de probe biologice.

La data de 13 ianuarie a.c, în jurul orei 16.20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au depistat un conducător auto, de 55 de ani, din același municipiu, care se deplasa pe strada Clujului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat concentrația de de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele constatate au fost demarate cercetări, desfășurate sub coordonarea unităților de parchet competente.

Acțiune "Blitz" pentru siguranța comunității

În seara zilei de 13 ianuarie a.c., în intervalul 20.00-22.00, polițiștii orașului Huedin, alături de cei ai Secției 8 Poliție Rurală au demarat acțiuni de control, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, fapte ilegale și asigurarea unui climat rutier sigur.

În cele două ore, au fost verificate în total, peste 40 de autovehicule și legitimate 45 de persoane.

Circa 37 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest. Abaterile constatate în trafic au dus la aplicare a 15 sancțiuni contravenționale și reținerea a 3 permise de conducere. Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare.

Comenteaza