Vela: "Aceşti cavaleri ai coronavirusului să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică"

Vela: "Aceşti cavaleri ai coronavirusului să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică"
| Foto: Hepta

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmat, sâmbătă, că ”situaţia este dramatică” şi i-a îndemnat pe ”cavalerii coronavirusului” să viziteze familiile care au pierdut pe cineva drag în urma infecţiei.

”Eu mă bazez foarte mult pe responsabilitatea românilor, cei care nu respectă regulile sunt destul de puţini. Evident că există riscuri, mai ales într-o situaţie delicată (...)  Profitând de anumite interpretări cu privire la drepturile individului este, după cum văd la anumiţi politicieni, mai important decât dreptul dumneavoastră de a vă proteja sănătatea. Dreptul meu de a mă mişca văd că nu este analizat, cântărit, cu dreptul meu de a fi sănătos. Această situaţie delicată a dus la o discuţie polemică, în antiteză, cine şi ce drepturi are, cum sunt ele analizate, cântărite. Cred că este o datorie nobilă a fiecărui politician să salveze viaţa. Viaţa bate orice teorie şi dilmele ce le au unii în cap. După cum vedeţi, astăzi s-a întegistrat un număr record de cazuri şi îi rog pe aceşti cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică şi au pierdut pe cineva drag. (...) Vă rog să mă credeţi că situaţia este dramatică, acest virus există, este un duşman care nu distinge între bărbaţi şi femei, între tineri şi bătrâni, cu atât mai mult între membri unui partid sau altul”, a declarat, conform News.ro, Marcel Vela, la Timişoara.

Ministrul de Interne s-a declarat, totuşi, optimist.

”Sunt optimist şi cred că vom reuşi, cred că raţiunea va învinge, cred că zona raţională va fi deasupra celei emoţionale, cred că interesul electoral va păli în faţa interesului general fiindcă e păcat ca unii politicieni să promoveze conspiraţii doar pentru a cumula voturi. Că facem teste multe, puţine, cred că cel mai cumplit număr este cel al celor care nu mai sunt printre noi şi a celor care suferă acum în secţiile de ATI. Îi rog pe cei care contestă efortul guvernului, medicilor, să ia legătura cu o familie care a trecut prin această dramă sau sa discute cu medicii din Secţiile ATI”, a declarat Vela.

Comenteaza