Vești proaste pentru hoții de lemne! Pădurarii vor avea arme letale

Vești proaste pentru hoții de lemne! Pădurarii vor avea arme letale

Legea privind statutul personalului silvic care le dă dreptul pădurarilor de a purta arme letale a fost adoptată în Parlament.

Parlamentarii au decis miercuri că personalul silvic cu atribuţii de pază va fi dotat cu armament letal sau neletal. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor, for decizional, cu unanimitate de voturi.

Astfel "în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor".

Decizia Parlamentului vine pe fondul creșterii, în ultimii ani, a agresiunilor împotriva pădurarilor. Potrivit Romsilva, de la începutul acestui an s-au înregistrat 16 agresiuni asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor. Mai mult,  în urmă cu aproximativ o lună un pădurar ar fi fost ucis de hoții de lemne în județul Maramureș. 

 

 

 

 

Comenteaza