Vestul sălbatic s-a mutat la Cluj: Reglare de conturi cu împuşcături în Mărăşti

Vestul sălbatic s-a mutat la Cluj: Reglare de conturi cu împuşcături în Mărăşti
Focuri de armă şi bătaie cu mascaţi pe strada Venus din Cluj-Napoca. Familia unui samsar de maşini a fost victima unei reglări de conturi, petrecută ieri dimineaţă. În urma incidentului au ajuns în spital trei persoane.


În cursul dimineţii de ieri, în jurul orei 9:00, vecinii de bloc ai familiei Boldijar, de pe strada Venus, din cartierul Mărăşti, au auzit nişte bufnituri, urmate de împuşcături. La scurt timp, din apartamentul familiei Boldijar au ieşit în fugă patru persoane, dintre care trei purtau cagule, iar una era rănită. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, cele patru persoane, care încă nu au fost prinse de autorităţi, au mers marţi dimineaţa la apartamentul familiei Boldijar, iar cea care nu purta cagulă a bătut la uşă, au intrat şi au început să-i bată pe părinţii tânărului Andrei Boldijar. Pentru a se apăra, tânărul în vârstă de 23 de ani a intrat într-una din camerele apartamentului, de unde a scos un pistol cu bile, şi a tras, rănindu-l în spate pe unul dintre agresori. Fugind pe scările blocului, cei patru indivizi au bruscat şi o vecină a familiei Boldijar. Femeia ieşise din locuinţă pentru a afla ce s-a întâmplat.

Alertaţi prin apel telefonic, poliţiştii de la Secţia 3 s-au deplasat la faţa locului, unde au venit şi maşini ale SMURD pentru a-i transporta pe răniţi. Andrei Boldijar a scăpat cu leziuni uşoare şi nu a necesitat intervenţia medicilor. "La Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) au ajuns trei persoane, dintre care un bărbat de peste 50 de ani cu fractură de piramidă nazală şi urme de electroşocuri, precum şi două femei cu traumatisme cranio-faciale. Toate cele trei persoane sunt în stare stabilă", a declarat Cristina Ciortea, directorul Spitalului Judeţean Cluj, la scurt timp după incident.

Poliţiştii de la Secţia 3, precum şi cei de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Cluj au stat în apartamentul familiei Boldijar, pentru cercetări, până la orele amiezii. Angajaţii de la Serviciul Criminalistic Cluj au ieşit din bloc cu mai multe cutii şi câteva teancuri de documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate între Andrei Boldijar şi clienţii săi.

La un moment dat a ieşit din bloc şi Andrei Boldijar, asupra căruia nu s-au formulat, cel puţin deocamdată, acuzaţii, acesta fiind, potrivit primelor cercetări, în legitimă apărare. Tânărul Boldijar a urcat într-un BMW parcat în faţa blocului şi a plecat în trombă. Acesta s-a dus la UPU, în vederea unei consultaţii, însă avea doar o plagă superficială la nivelul feţei, a mai spus Cristina Ciortea. Potrivit unor surse judiciare, tânărul Boldijar face comerţ cu autoturisme de lux aduse din străinătate. "Andrei B., în vârstă de 23 de ani, a folosit un pistol cu bile pentru a se apăra, acesta fiind deţinător legal. Poliţiştii aflaţi la faţa locului desfăşoară activităţi în vederea identificării, prinderii agresorilor şi stabilirii motivelor agresiunii. De asemenea, în cursul anchetei se va stabili dacă arma de apărare cu bile de cauciuc a fost folosită în condiţiile legii", a declarat ieri Anca Purdea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Maşini de lux şi "ţoale de firmă"

Pe profilul de Facebook, Andrei Boldijar apare în mai multe fotografii cu maşini de lux şi motociclete. Acesta îşi derulează afacerile sub numele de "Boldy Auto", pe diverse site-uri specializate în vânzări auto. Acesta s-ar ocupa şi de comerţul cu produse de lux: accesorii şi haine sub numele unor mărci consacrate.

 

 

Etichete
Comenteaza