VEZI videoclipul Altar dedicat memoriei victimelor din Colectiv

VEZI videoclipul Altar dedicat memoriei victimelor din Colectiv
Formaţia rock clujeană Altar a lansat un nou videoclip dedicat memoriei victimelor tragediei din Club Colectiv.

"Să vină un Înger este o piesă cu o mare încărcătură emoţională. Am dorit să evidenţiem această trăire prin realizarea unui videoclip special, atipic pentru o trupa rock. Doi tineri fenomenali, Alla Pop şi Adi Popa (Kid A), finalişti ai renumitului concurs "Românii au talent", ni s-au alăturat pentru a da viaţă acestui videoclip. Rezultatul acestei colaborări ne-a depăşit chiar şi nouă aşteptările, este absolut fantastic", a declarat Teo Peter Jr, leaderul trupei Altar.

Înfiinţată în anul 1991 la Cluj-Napoca, formaţia Altar s-a impus încă de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din ţară, devenind în scurt timp un adevărat fenomen al rockului românesc. Promotoare a muzicii de atitudine, Altar a scris un important capitol în istoria muzicii rock românești, editând două EP-uri şi cinci albume, concertând cu succes în ţară şi străinătate, formaţia fiind nominalizată şi desemnată în repetate rânduri de către public şi presa de specialitate drept cea mai bună trupă rock românească. După 27 de ani de prezenţă în prima linie a rock-ului românesc, Altar rămâne una dintre cele mai apreciate şi iubite trupe rock din România.

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War".

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

În urma incendiului au decedat un număr de 64 de persoane, alte 186 au fost rănite.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

 

Comenteaza