Viaţă după moarte. Rinichii unui bărbat din Mureş au ajuns la Cluj

Viaţă după moarte. Rinichii unui bărbat din Mureş au ajuns la Cluj

Rinichii unui bărbat aflat în moarte clinică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş au ajuns la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cursul nopţii dintre 8 și 9 decembrie, mai multe echipe de medici au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la SCJU Târgu-Mureş, potrivit zi-de-zi.ro.

”Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Pregătirea şi menţinerea donatorului, o acţiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici şi asistente din cadrul Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Prelevarea de organe realizată în cursul nopţii trecute este a patra din anul 2019, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al SCJU Târgu-Mureș.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza