Vibraţia Pământului a scăzut de la startul pandemiei

Vibraţia Pământului a scăzut de la startul pandemiei
| Foto: profimedia

Vibraţia Pământului, pe care seismologii o numesc zgomot seismic ambiental, a scăzut în ultima vreme. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a impunerii restricţiilor de circulaţie în cele mai multe ţări. Traficul a scăzut cu până la jumătate de la startul epidemiei de coronavirus.

Străzile cândva superaglomerate ale oraşelor sunt astăzi aproape pustii, în timp traficul pe autostrăzi şi drumuri naţionale a scăzut seminificativ. Seismologii spun că acest lucru a dus la reducerea zgomotului seismic ambiental al Pământului.
 
Thomas Lecocq, geolog şi seismolog la Royal Observatory of Belgium, din Bruxelles, spune că scăderea este de 30-50%, valorile actuale fiind comparabile cu cele înregistrate cel mai des pe 25 decembrie, când o mare parte a populaţiei de pe glob sărbătoreşte Crăciunul.
 
Pentru seismologi, această reducere a zgomotului este o oportunitate. Practic, ei se pot concentra pe studierea altor lucruri care se produc în interiorul scoarţei terestre şi pe care în mod normal nu le pot auzi din cauza zgomotului de suprafaţă.
 
Paula Koelemeijer a notat că acelaşi fenomen a putut fi observat şi la Londra.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza