Viceprimarul Clujului intră în concediu fără plată pe perioada cercetărilor DNA

Viceprimarul Clujului intră în concediu fără plată pe perioada cercetărilor DNA
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Horvath Anna, aflată sub control judiciar pentru trafic de influență, a anunțat, pe Facebook, că urmează să intre în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit acesteia, responsabilitatea funcției de demnitate publică a fost mereu pentru ea ''o vocație'', iar îndatoririle de viceprimar au însemnat preocuparea sa ''permanentă'' pentru soluționarea legală a problemelor oamenilor.

"Încă de la început am știut că, în condițiile actuale ale birocrației exagerate și ale legislației ambigue din România, asumarea unei asemenea poziții include, inevitabil, anumiți factori de risc. Mulți dintre cei care și-au preluat, cu toată seriozitatea și responsabilitatea pozițiile de reprezentare a comunității, în multe instituții s-au confruntat cu situații absurde, inacceptabile într-o administrație europeană, într-un sistem juridic coerent-fundament al democrației.

În ceea ce mă privește, în activitatea mea de zi cu zi, deseori m-am confruntat cu multe situații dezolante, uneori de neimaginat, dar întotdeauna am avut puterea necesară să depășesc aceste moment și am reușit să îmi reiau atribuțiile și să duc la bun sfârșit sarcinile cu înverșunarea care mă caracterizează. Dar niciodată, în nici un moment nu m-am simțit atât de puternică, ca acum, după ce am văzut sutele de mesaje de spijin, de solidaritate și de încredere. Toate acestea îmi dau forța necesară să lupt în continuare, cu mult devotement și responsabilitate, pentru acest oraș, pentru această comunitate. Mă bucur să pot vedea că au meritat acești patru ani de muncă, a meritat efortul, străduința, pentru că oamenii care m-au cunoscut, comunitatea au încredere în mine și mă susțin acum, când mă confrunt cu unul dintre cele mai grele momente ale vieții mele.

Am toată încrederea, ca autoritățile abilitate ale statului sunt și vor fi în căutarea adevărului. Pentru cele 60 de zile de investigații îmi voi depune cererea de concediu fără plată. Consider că ar fi incorect să obții remunerație în condițiile în care nu poți presta munca la care te-ai angajat.

Mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat, m-au asigurat de încrederea lor! Trebuie să ne continuăm drumul pe care am pornit, trebuie să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am asumat: reprezentarea corectă și apărarea fermă a drepturilor și a intereselor comunității, ale oamenilor care au nevoie de noi!
Trebuie să fim capabili în continuare să ne apărăm, să luptăm pentru adevăr, pentru dreptatea noastră. Doar adevărul este soluția și voi lupta întotdeauna spunând lucrurilor pe nume, direct și făra teamă, pentru că pe teamă și pe jumătăți de adevăr nu vom putea construi un viitor sigur și stabil.

Un lucru e sigur: că în următoarele 60 de zile voi avea mai mult timp liber decât în ultimii patru ani laolaltă", a scris Anna Horvath pe reţeaua de socializare.

Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Anna Horvath, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Printre obligațiile impuse se află și aceea să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie - mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat că derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Anchetatorii au mai reținut că, în același context, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza