Victimele Holocaustului, comemorate la Cluj cu un documentar despre romi şi holocaust

Victimele Holocaustului, comemorate la Cluj cu un documentar despre romi şi holocaust
Ziua internaţională pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului va fi marcată şi la Cluj, în 23 ianuarie, cu difuzarea unui film documentar despre istoria romilor şi a holocaustului în România.

La evenimentul din 23 ianuarie, de la sediul Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest de pe strada Berăriei 6, au loc şi dezbateri pe marginea materialului vizionat. La eveniment vor participa reprezentanţi ai societăţii civile clujene şi ai instituţiilor publice, profesori şi studenţi de la universităţi din oraş.

"Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă Nord-Vest Cluj-Napoca doreşte prin intermediul acestui eveniment sensibilizarea opiniei publice privind importanţa zilei de 27 ianuarie, dată care a devenit în 2005, Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului. Organizaţia Naţiunilor Unite a hotărât această dată după ce în anul 1945, supravieţuitorii lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia au fost eliberaţi de trupele sovietice", arată organizatorii.

Comenteaza