VIDEO. Turiştii americani care au desfiinţat România şi Clujul pe YouTube o dau la întors

VIDEO. Turiştii americani care au desfiinţat România şi Clujul pe YouTube o dau la întors
După ce "au dat cu Clujul de pământ" în clipul "Scoateți-mă, naibii, din România!" postat pe YouTube, turiştii americani Harry şi Audrey Lenser revin cu un filmuleţ intitulat "Nu avem nimic de pierdut. Cluj-Napoca, Ghid de călătorie Transilvania" prin care încearcă să arate că nu totul e atât de negru în capitala Transilvaniei.

Deşi la începutul videoclipului cei doi se plâng că nu sunt prea multe lucruri de făcut în Cluj-Napoca, oraş în care turiştii nu prea vin, ulterior laudă Parcul Central şi un restaurant la care au luat masa de prânz.

În noul filmuleţ includ şi imagini din Piaţa Unirii şi de pe Dealul Cetăţuii, însă după doar câteva minute susţin că tot ceea ce au filmat a fost şters dintr-o eroare, aşa că arată mai departe momente dintr-o altă călătorie.

Buna dispoziţie nu a durat prea mult pentru cei doi americani. Într-un al treilea clip filmat în Cluj-Napoca, Audrey era furioasă că angajatele unui supermarket din centrul oraşului nu au lăsat-o să intre cu rucsacul de călătorie printre rafturi. "Au strigat la mine că pun ruscacul într-un dulăpior. Am intrat și nu aveau nici măcar sandviciuri gata făcute. Am vrut să cumpăr pentru masa de prânz", a spus aceasta.

Cei doi turişti, ce realizează jurnale video de călătorie pe YouTube sub numele de utilizator The Budget Savvy Travelers şi care au pornit în urmă cu doi ani într-o călătorie în jurul lumii au încărcat, la începutul săptămânii, după doar o zi petrecută în țara noastră, o înregistrare intitulată „Lung, cald și împuțit. Ghid de călătorie în Cluj-Napoca, România, Transilvania", iar în cele 10 minute de videoclip desființează total România.


Filmarea începe în gara din Deva, unde americanii întâlnesc un o persoană care, susțin ei, "latră și miaună ca să vândă ziare". Apoi, se plâng că este imposibil să găsească trenul cu care trebuie să călătorească spre Cluj-Napoca.

"Suntem într-o misiune să aflăm unde este trenul nostru. Pentru că, în România, semnele sunt întotdeauna greșite, oamenii se înșală întotdeauna, totul este întotdeauna greșit așa că trebuie să mergi pe aici și să întrebi: «Acesta e trenul? Ăsta e trenul? Ăsta e trenul?», pentru că bănuiesc că nu există nicio modalitate formală să organizeze totul, nu este niciun sistem, nu sunt nici măcar numere pe peroane", susține Harry.

În cele din urmă, aceștia reușesc să găsească trenul potrivit și pornesc în călătorie. Dar problemele abia acum încep. Audrey este profund nemulțumită de temperaturile ridicate din mijlocul de transport din comun, soțul ei se plânge de viteza mică a trenului, iar în cele din urmă, ceea ce i-a deranjat cel mai mult au fost mirosurile neplăcute: "Dumnezeule! Nu neapărat trenul (problema, n. red.), sunt oamenii din tren care put".

Problema cea mai mare a celor doi americani este, însă, cazarea: cearșafuri murdare și pline de păr, podeaua murdară şi gândacii de peste tot în apartament, conform spuselor lui Audrey.

"Scoateți-mă, naibii, din România!", este concluzia americancei, care apoi spune că își dorește să se întoarcă în Croația, unde "totul era perfect". De la Cluj-Napoca americanii au plecat, tot cu trenul, spre Iaşi. De data aceasta însă, şi-au pus bagaje pe toate locurile din compartiment pentru a nu fi deranjaţi de alţi călători.

Comenteaza