VIN CU DAR. Campanie de donaţii pentru elevi isteţi şi harnici din mediul rural

VIN CU DAR. Campanie de donaţii pentru elevi isteţi şi harnici din mediul rural
Vin cu Dar a dăruit și la a treia ediție: 200 de mărinimoși au petrecut sâmbătă o zi în via de 50 de hectare din Turda, alături de specialiștii Cramei La Salina.

Evenimentul anual își propune să ofere o alternativă implicării în comunitate, aducând laolaltă pe cei ce doresc să contribuie la mai binele acesteia, dar și să regăsească bucuria timpului petrecut în natură.

Toate fondurile strânse din donațiile individuale merg spre susținerea Clasei de Suflet, un proiect desfășurat în parteneriat cu Liceul de Informatică din Cluj, ce oferă sprijin financiar unor elevi cu potențial, dar având dificultăți materiale. Din 2003, au fost selectați în program peste 150 de elevi provenind din mediul rural și având performanțe academice superioare. Vin cu Dar susține, prin donațiile strânse la a treia ediție, noua generație de tineri ce au intrat în Clasa de Suflet în acest septembrie.

Soarele cald ce a îmbrățișat sâmbătă via de la Turda a dat energie celor 200 de participanți la eveniment. Micul dejun a contribuit și el la buna dispoziție generală și a îmbiat culegătorii să dea o mână de ajutor la recoltă, după instructajul făcut de specialiști. Odihna a fost asigurată de Salina Equines, Centrul de Echitație de lângă Salina Turda, care a pus la dispoziție trăsuri pentru plimbări prin vie. Aerul curat și energia viei le-a dat poftă de mâncare culegătorilor, care au savurat un prânz tradițional bogat, pregătit de restaurantul Sarea-n bucate în foișorul din vârful podgoriei, pe ritmurile vesele ale folclorului ardelenesc. Copiii au beneficiat de activități gândite special pentru ei și de întâlnirea cu prietenoșii cai ai Salina Equines.

"Pentru cei care vor să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor din învățământ, Vin cu Dar e un eveniment foarte apreciat. De-a lungul generațiilor, cea mai mare parte a elevilor Clasei de Suflet au urmat cursurile unei universități. Faptul ca unii dintre aceștia sunt deja angajați și mulțumiți de ce fac, vorbește despre calitatea programului și e o satisfacție în plus pentru noi", ne-a spus Cerasella Blaj, profesor coordonator al proiectului.

În Crama La Salina, recolta e în toi. Toamna caldă și temperaturile echilibrate îi încurajează pe investitori să estimeze pentru anul acesta o producție de peste 100.000 de sticle cu vin Issa, din soiurile Sauvignon Blanc, Chardonay, Pinot Noir Rose și Roșu, Riesling de Rin, toate din vițe de cea mai bună calitate din pepiniera Hebinger, Franța.

"Investițiile din zona Turda s-au născut din visul nostru, de a readuce în discuție nevoia de a ne bucura de natură, aer curat, compania animalelor și un stil alimentar echilibrat, bazat pe produse locale, gustoase și sănătoase. Primul pas a fost Sarea-n bucate, restaurantul-pensiune, construit la baza podgoriei, vizavi de Salina Turda, unde se servește vin Issa și bucate gătite în spiritul locului. Apoi, am deschis Centrul de Echitație și Pensiune pentru Cai Salina Equines, din aceeași pasiune pentru un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat", ne-a sus Simion Mureșan, unul din investitori.

Centrul oferă lecții de echitație, pentru mici și mari, în manej exterior sau acoperit, în perioada rece, dar și servicii de pensiune pentru cai, destinate celor care vor să traiască experiența îngrijirii unui cal și nu au un spațiu adecvat.

"Vom continua investițiile în zonă, îmbinând autenticul ardelenesc cu tehnologiile moderne. Ne dorim sa creăm aici, în România, modele sustenabile de afaceri, prin exploatarea chibzuită a resurselor, folosirea expertizei internaționale și susținerea producătorilor locali", a mai spus Simion Mureșan.

Comenteaza