Viperă pe o stradă din Cluj Napoca: "Se pregatea sa atace"

Viperă pe o stradă din Cluj Napoca:  "Se pregatea sa atace"
| Foto: Facebook

Un clujean a surprins și fotografiat un pui de viperă, pe o stradă din Cluj-Napoca.

Clujeanul care a postat mesajul pe Facebook spune că șarpele era pe trotuar și era gata să atace.

„Pui de viperă pe trotuar în Cluj Napoca lângă strada Maramureșului. A trecut soția si fetița la maxim 20 cm de el. Cand l-am vazut deja era arcuit și se pregătea sa atac”, a scris un clujean pe Facebook.

Viperă pe o stradă din Cluj Napoca:  "Se pregatea sa atace"

Zonele în care au fost semnalate vipere la Cluj

În ultimii ani, tot mai multe vipere au fost semnalate la Cluj, în special în zonele montane. Au fost văzute în zona Cheile Turzii, Cheile Tureni, ba chiar și în Făget, iar în primăvară, un bărbat a fost mușcat de o viperă în Mărișel.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

În primul nu faceţi mişcări şi nu vă agitaţi! În caz contrar ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţiei sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în circulație; mai bine staţi liniştit într-un loc umbrit.

Anunţaţi evenimentul la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi aşteptaţi salvatorii, izolaţi termic victima dacă prezintă frisoane, aşezaţi victima astfel încât să menţineţi muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură, folosiţi, dacă aveţi, o seringă de aspirat venin, puneţi un pansament compresiv (nu garou) deasupra muşcăturii către inimă şi administraţii victimei o aspirină.  Hidrataţi-vă doar cu apă şi nu administraţi alcool, cafea, energizante.

 

Etichete
Comenteaza